placki twarogowe z ziołami

placki twarogowe z ziołami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    250 gram
  • jajka

    2 szt.
  • sól

  • płatki owsiane

    120 gram
  • mleko

    1/2 szklanki
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przetarty twaróg utrzeć z jajkami i solą. Mieszając, dodawać na przemian płatki owsiane i mleko, wsypać posiekany szczypiorek i posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Rozgrzać tłuszcz na patelni, kłaść porcje ciasta, smażyć placuszki z obu stron na złocistobrązowy kolor. Podawać gorące z sosem pomidorowym albo sałatką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina47

17.04.2011 20:15
mnaim

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat