Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ryżowe z bananem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ryżowa 1 szk
jogurt naturalny 250 g
jajko 1 szt
cukier 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
banan 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ryżowe z bananem

Banana obrać i pokroić na plasterki. Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić na pianę. Mąkę wymieszać wraz z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, jogurt, żółtko i całość zmiksować. Następnie dodać pianę z białek oraz pokrojonego banana. Delikatnie wymieszać. Za pomocą łyżki nakładać ciasto na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 22.03.2017 17:01
pyszne placuszki :)
Renata9 21.03.2017 22:16
Smaczne śniadanko
Lis 21.03.2017 19:59
Apetyczne placuszki:)
RenataZ-et 21.03.2017 19:53
fajne placuszki :)
Krzysztof15 21.03.2017 17:44
Pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak