Placki po węgiersku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1
  • ziele angielskie

    3
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • cebula

    1
  • sól

  • pieprz

  • kostka wołowa

    1/2
  • olej

  • jogurt naturalny

  • mąka ziemniaczana

    2 łyżeczki
  • placki ziemniaczane

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • schab

    50 dag
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Placki po węgiersku foto
Placki ziemniaczane przygotować wg przepisu:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/275310/placki-ziemniaczane.html
Schab pokroić w drobną kostkę i smazyć na rozgrzanej oliwie. Cebulę pokroić w kostkę i dodać do schabu. Następnie schab i cebulę przerzucić do garnka, zalać wodą i zagotować. Przyprawić kostką, solą, pieprzem, paprykami, liściem laurowym i zielem angielskim.
Paprykę czerwoną pokroić w paski i doda do sosu. Dusić ok. 30 min.
Krok 2 - Placki po węgiersku foto
Następnie doprawić koncentratem pomidorowym i jeszcze chwilę gotować. Jeśli będzie zbyt rzadkie można zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą.
Krok 3 - Placki po węgiersku foto
Na placki ziemniaczane polać sos, zawinąć jedną stronę i polać jogurtem. Podawać

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika58 25.03.2013 12:11
uwielbiam placki ziemniaczane z taki sosem
Magda24 25.03.2013 12:05
bardzo apetycznie wygladają
Anonimowy 25.03.2013 09:14
To sprawdzone danie, które zawsze smakuje.
dodi 25.03.2013 09:06
same pyszności
2milutka 25.03.2013 09:04
dawno nie jadłam mniam:)
V_kuchareczka 25.03.2013 08:44
wygląda smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat