Placki po węgiersku

Placki po węgiersku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • pieczarki

    15 dag
  • jajko

    2 szt
  • mąka

    2,5 łyżki
  • sól

  • Na gulasz:

  • wieprzowina

    50 dag
  • papryka czerwona

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • śmietana 12%

    pół szkl
  • pieprz, sól

  • pasta paprykowa

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • olej

  • bulion

    pół szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w grubą kostkę a warzywa w średnie paski Mięso podsmaż na 3 łyżkach oleju Dodaj pokrojone warzywa i bulion duś ok 30 min Dodaj śmietanę wymieszaj z pastą paprykową i 1 łyżka mąki duś jeszcze ok 10 min Przypraw Obierz ziemniaki oraz 2 cebulę Pieczarki oczyść Przygotowane składniki drobno zetrzyj odciśnij sok Wbij jajka wsyp resztę mąki Wymieszaj Posól do smaku Z ciasta smaż duże placki Podawaj z gulaszem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 03.12.2012 17:47
napewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat