Placki po karaibsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna i cukier

    po 4 łyżki
  • sok z cytryny i mąka ziemniaczana

    po 2 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • mleko

    1/4 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia

    1-2 łyżka
  • cukier puder

    2-3 łyżki
  • banan

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane ze skórki banany rozgnieść i dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami (bez cukru pudru i oleju). Masę nałożyć łyżką na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron, aż się zrumieni. Podawać posypane cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 20.08.2011 10:50
fajna nazwa
KasiaK90 07.08.2011 21:06
świetne
kriso 27.07.2011 18:43
super przepis
Barbara55 27.06.2011 16:46
wolę po polsku tradycyjnie
Patrycja40 17.07.2010 10:14
fajny przepis
Małgorzata113 06.05.2010 08:08
Ale smakowity przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat