Placki po bieszczadzku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2,5 kg
  • mięso gulaszowe

    0.5 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • duża smietana

    1 sztuka
  • cebula

  • czosnek

  • mąka

  • przyprawa ziołowa Prymat

  • sól, pieprz

  • pieczarki

    30 dag
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • ogórek kiszony

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić mięso i cebulę. Podsmażyć. Wrzucić do garnka z gotującą sie wodą dodać przecier pomidorowy, przyprawy i grzyby (mogą być podsmażone)
Kiedy mięso zmięknie, zagęscić sos mąką ze śmietaną.

Ziemniaki, cebulę i czosnek zetrzeć na placki. Dodać przyprawy, i mąkę.
Wymieszać i smażyć.
Kiedy się usmaży ułozyć jeden placek na talerzu, nałożyc na niego gęsty sos. Pożniej drugi placek, polać go śmietaną, i posypać drobno skrojonym ogórkiem kiszonym lub korniszonem, oraz papryką.

SMACZNEGO ! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 07.02.2012 17:09
super
agata1722 29.09.2011 17:01
super
iwona332 30.04.2011 11:35
super
kasiurek 05.10.2010 13:06
ślicznie podane:)
marenka 30.09.2010 08:31
Świetne;-)
alaaa 24.09.2010 19:55
super...
cukiereczek 22.09.2010 09:13
wyglądają bardzo smacznie
elżbieta20 11.09.2010 14:00
zarabiste jadlam kilkanaście razy
Patrycja40 09.09.2010 09:55
super
krzyniu1984 06.09.2010 13:03
muszą być dobre!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat