Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki otrębowe z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka orkiszowa 5 łyżek
otręby pszenne 5 łyżek
płatki owsiane 3 łyżki
jajko
jogurt naturalny 8 łyżek
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
jabłko 1 duże
cukier waniliowy 16 g
cukier 1 łyżka opcjonalnie
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki otrębowe z jabłkiem

Do miski wkładamy wszystkie składniki oprócz jabłka, mieszamy. Ciasto powinno być dość gęste, nie powinno lać się z łyżki, bo trudno będzie placki przewracać podczas smażenia. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę i mieszamy z ciastem. Smażymy placuszki na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 19.03.2017 12:29
Super pomysł. Lubie placki z jabłkami, ale z otrębami nie próbowałam. Jak gdzieś kupie, to pewnie spróbuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak