Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchew
200 gram -
bakalie
3/4 szklanki -
jajko
1 M -
mąka pszenna
2 czybate łyżki -
cukier
1 łyżka -
sól
szczypta -
proszek do pieczenia
szczypta -
olej do smażenia
-
cukier puder
do posypania (opcja) -
kefir
1/2 szklanki
Sposób przygotowania
Marchew obrać i zetrzeć w robocie lub na tarce.
Bakalie: płatki kokosowe, rodzynki, owoce kandyzowane, orzechy laskowe i włoskie dodać do marchwi, wymieszać z ciastem.
Smażyć z obu stron na złoty kolor tak jak placki ziemniaczane czy inne.
Po usmażeniu układać na kuchenne ręczniki papierowe. Przed podaniem można dodatkowo posypać cukrem pudrem.
Gotowe, smacznego.
Komentarze (20)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (10)