Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki drobiowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 pojedynczy
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 1 łyżka
Musztarda chrzanowa Prymat 1 łyżeczka
bazylia świeża 3 listki
ser żółty ok. 70 gram
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki drobiowe

Filet z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, curry i gałką muszkatołową (wszystko wedle uznania). Dodajemy jajko, mąkę, musztardę, posiekane listki bazylii i starty na tarce o dużych oczkach ser. Wszystko dokładnie mieszamy. Smażymy z obu stron na złoty kolor, na niewielkiej ilości oleju.
Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 06.11.2014 11:34
super placuszki
Jadwiga/Jaga85 03.11.2014 15:58
Pyszne placuszki!
erym 03.11.2014 13:37
troszke inaczej, odoba mi sie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak