Placki cukiniowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    30 dag.
  • marchew

    1 szt.
  • seler korzeniowy

    1 mała szt.
  • mięta posiekana

    1 łyżka
  • jajko

    1 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • starty zolty ser

    3 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię ścieram na dużych okach (razem ze skórką),oprószam solą i odstawiam by puściła sok. Następnie cukinię dobrze odciskam, dodaję: starte na tarce marchew i seler. Mieszam z: roztrzepanym jajkiem, posiakaną miętą, bułką tartą i startym żółtym serem. Doprawiam pieprzem, dokładnie wszystko wyrabiam. Smarzę na mocno rozgrzanym oleju placki na złoty kolor. Placki podaję z sałatką pomidorową orza jogurtem bałkańskim.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat