Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki batatowo- dyniowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 duze
batat 2 srednie
dynia 1/2 malej hokkaido
koperek 2 lyzki
mąka pszenna 2 lyzki kopiate
jajko 1 L
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki batatowo- dyniowe

Kroki postępowania

1
Wszystkie warzywa obieramy i scieramy na tarce o srednich oczkach
Krok 1 - Placki batatowo- dyniowe foto
2
Dodajemy przyprawy, siekany swiezy koperek, make i jajko.
Dokladnie mieszamy
Krok 2 - Placki batatowo- dyniowe foto
3
Smazymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na zlocisty kolor.

Po usmazeniu odkladamy na chwile na rekcznik papierowy, ktory wchlonie nadmiar oleju
Krok 3 - Placki batatowo- dyniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 23.02.2016 09:43
Wyglądają dobrze, na pewno tak samo smakują.
dwa pokoje z kuchnią 02.02.2016 10:05
Dziekuje za wskazowke, jeszcze zalapalam sie na mozliwosc edytowania i juz jest poprawione :)
gerard.sz 01.02.2016 18:23
Tak się zastanawiałem co to "babat", ale już widzę, że to zwykła literówka. A szamka wygląda całkiem apetycznie.
Bernadeta1 01.02.2016 17:13
pyszne takie placki
Madzik239 01.02.2016 15:19
Super pomysł, zdrowo i pomysłowo
IKrakowianka 01.02.2016 15:19
bardzo dobry pomysł
Ania321 01.02.2016 13:41
wyglądają smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak