Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki bakłażanowo- ziemniaczane

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1/2 kg
ziemniaki 1|2 kg
cebula 1 sztuk
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat w młynku 3 szczypty
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki bakłażanowo- ziemniaczane

Bakłażana obrać , zetrzeć na tarce o średnich oczkach . Posolić i położyć na sicie , żeby sok odciekł . Następnie dobrze odcisnąć bakłażana. Ziemniaki obrać , zetrzeć na tarce o średnich oczkach , wodę odlać. Do ziemniaków dodać bakłażana, cebulę utartą na tarce , jajko , mąkę . Wyrobić masę . Doprawić do smaku czosnkiem mielonym solą oraz pieprzem . Rozgrzać olej na patelni . Kłaść łyżką placki , smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 21.08.2016 23:34
ciekawe placuszki:-)
Betka 20.08.2012 09:20
świetne są! ja również jeszcze takich nie jadłąm;)
bietka 16.08.2012 21:26
pycha
parysek10 28.07.2012 21:46
muszą być pyszne
Konczi 28.07.2012 16:29
Takich jeszcze nie jadłam - muszę wypróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak