Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek ziemniaczany z brytfanny.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg.
cebula 2
sól i pieprz
przyprawa do potraw Kucharek
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Placek ziemniaczany z brytfanny.

Ziemniaki i cebulę trzemy na tarce mieszamy ,jak na wierzchu będzie dużo wody to trzeba ją zebrać,przyprawiamy.Na brytwannę wylewamy 2 łyżki oleju i rozprowadzamy po całej długości,wylewamy potarte ziemniaki i na wierzchu polewamy delikatnie oliwą aby placek miał chrupiącą skórkę.Pieczemy w piekarniku 1h 160 stopni. Blaszka 35cm na 10 cm.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 20.05.2016 12:05
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak