Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Placek z malinami i prażonymi migdałami

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna
14 dag
mąka
25 dag
cukier puder
10 dag
żółtko jajek
4 sztuki
proszek do pieczenia
1 1/2 łyżeczka
białko
4 sztuki
cukier
18 dag
maliny świeże
1 l
płatki migdałowe
15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z malinami i prażonymi migdałami

Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Rozwałkowujemy, wykładamy na blaszkę, nakłuwamy widelcem. Pieczemy około 10 minut w 170 stopniach.
Z białek ubijamy sztywną pianę, stopniowo w trakcie ubijania dodajemy cukier. Ubijamy. Pianę łączymy z malinami. Wykładamy ją na placek. Wierzch posypujemy podprażonymi na suchej patelni migdałami. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak