Placek z malinami i prażonymi migdałami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    14 dag
  • mąka

    25 dag
  • cukier puder

    10 dag
  • żółtka

    4 sztuki
  • proszek do pieczenia

    1 1/2 łyżeczka
  • białka

    4 sztuki
  • cukier

    18 dag
  • maliny

    1 l
  • płatki migdałowe

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Rozwałkowujemy, wykładamy na blaszkę, nakłuwamy widelcem. Pieczemy około 10 minut w 170 stopniach.
Z białek ubijamy sztywną pianę, stopniowo w trakcie ubijania dodajemy cukier. Ubijamy. Pianę łączymy z malinami. Wykładamy ją na placek. Wierzch posypujemy podprażonymi na suchej patelni migdałami. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat