Przepis i sposób przygotowania na: Placek włoski
Ciasto II : margarynę stopić i przestudzić. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier, a potem dać resztę składników, wymieszać, wylać na blachę i piec około 40 minut w temp 180 stopni.
Ciasto III : białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier, potem żółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem i na koniec kakao. Wymieszać , wylać na blachę i piec około 40 minut w temp. 180 stopni.
Krem: zagotować szklankę mleka z cukrem i cukrem waniliowym, w drugiej szklance rozrobić mąkę, budyń i żółtka, wlać na gotujące sie mleko, jak zakipi odstawić i wystudzić.
Utrzeć kostkę margaryny i połączyć z zimnym kremem.
Przekładać: ciasto I + 1/2 masy + ciasto III + 1/2 masy + ciasto II.