Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
. . -
margaryna
1 kostka -
jajko
2 szt -
cukier
0,5 szt. -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
mąka
350 g -
kwaśna śmietana
2 łyżki
Sposób przygotowania
Jablka obieramy i ścieramy na tarce o duzych oczkach.Dusimy w garnku pod przykryciem okolo 15 minut.Wsypujemy dwie galaretki i dokladnie mieszamy.połowęm masy wykładamy na placek,przykrywamy drugim plackiem,na niego wykładamy resztę masy.Przykrywamy trzecim plackiem i przykrywamy ściereczką.Ciasto najlepsze jest następnego dnia,kiedy zmięknie i przesiaknie nadzieniem.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się