Placek po węgiersku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki ziemniaczane

    8 szt.
  • wieprzowina

    500 g
  • papryka czerwona

    2 szt.
  • ogórki kiszone

    3 szt.
  • cebula

    3 szt.
  • czosnek

    3 ząbki
  • sos sojowy

    2 łyżeczki
  • olej

    4 łyżki
  • przecier pomidorowy

    400 ml
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • papryka ostra

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w plastry, następnie w małą kostkę. Cebulę pokroić w piórka i posiekać czosnek, a następnie podsmażyć wszystko na oleju. Kiedy cebula się zeszkli, dorzucić mięso i smażyć wszystko przez około 5 minut. Potem przełożyć mięso do garnka i doleać przecier pomidorowy. Całość dusić na małym ogniu, aż mięso zmięknie. Kiedy mięso będzie miękkie, dodać pokrajaną w paseczki paprykę, ogórki pokrojone w talarki, przyprawę chilli oraz sos sojowy. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Sos wyłożyć na placek, złożyć na pół.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 28.04.2012 22:17
wygląda ekstra:)
halinka1011 11.08.2011 20:07
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat