Przepis i sposób przygotowania na: Placek między niebem a ziemią
Kroki postępowania
Po upieczeniu studzimy i dzielimy na dwie części.
Trzecią galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i gdy będzie tężejąca to polewamy ciasto. Chłodzimy.
jajko | 4 sztuki |
cukier | 3/4 szklanki |
mąka pszenna | 1/2 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1/2 szklanki |
ocet | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
kawa rozpuszczalna | 2 łyżki |
sól | 1 szczypta |
serek homogenizowany | 1/2 kg |
śmietana kremówka | 1 litr |
cukier puder | 3/4 szklanki |
herbata | 3/4 szklanki |
galaretka niebieska | 3 opakowania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: