Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek kefirowy ze śliwkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kefir 250 ml
cukier waniliowy 16 g
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 1 i 2/3 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
mąka 1/3 szklanki (z sorgo)
budyń waniliowy 40 g
jajko 2 szt
śliwki węgierki 10-12 szt

Porada

Można użyć samej mąki pszennej (2 szklanki)

Przepis i sposób przygotowania na: Placek kefirowy ze śliwkami

Jajka i kefir powinny mieć temperaturę pokojową.
Następnie mieszamy je w misce, dodajemy suche składniki, dokładnie łączymy. Przekładamy do blaszki (30x25), na wierzch układamy połówki śliwek (skórką do spodu) bez pestek.
Ciasto pieczemy 60 min w temperaturze 170°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 30.09.2016 08:19
Pyszne ciasto.
RenataZ-et 29.09.2016 21:24
lubię takie wypieki
Renata9 29.09.2016 21:23
Smaczne ciacho
olkaaa 29.09.2016 21:13
brzmi ciekawie
Wafelek2601 29.09.2016 19:59
Bardzo dobre
Marta1986 29.09.2016 18:10
ale pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak