Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Placek grysikowiec

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko
1 litr
margaryna
25 dag
cukier waniliowy
2 opakowania
Sklep Prymat
cukier
1 szklanka
kasza manna
1 szklanka
kakao
2 łyżki
wiórka kokosowe
10 dag
herbatniki
5 opakowań

Przepis i sposób przygotowania na: Placek grysikowiec

Do zagotowanego mleka dodać kostkę margaryny, szklankę cukru,cukier waniliowy. Wszystkie składniki mieszamy z mlekiem. Następnie dodajemy kaszę manną cały czas mieszając,aby nie porobiły się grudki. Ściągamy z ognia. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i jeszcze chwilę mieszamy i gotujemy. Do drugiej dodajemy wiórka kokosowe i też chwilę gotujemy. W brytfannie układamy herbatniki, wykładamy gorącą białą masę a następnie kakaową. Układamy na wierzchu resztę herbatników. Polewamy lukrem,posypujemy wiórkami kokosowymi.(5 dag)lub robimy polewę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 09.06.2012 19:59
dobry placek bez pieczenia
Agnik 28.01.2012 22:02
mniam
Ela15 31.07.2011 20:14
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak