placek Czeski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    50 dag
  • cukier puder

    15 dag
  • miód sztuczny

    2 łyżki
  • masło

    5 dag
  • jajko

    1 szt
  • ocet

    1 łyżka
  • śmietana

    4-5 łyżek
  • masa

  • budyń waniliowy

    40 g
  • margaryna

    pół
  • zapach migdałowy

    pół
  • mleko

    500 ml
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zagnieść ciasto,podzielić na 3 części ,rozwałkować i piec pojedynczo 10-15min. Budyń ugotować według przepisu i pod koniec gotowania dodać margarynę i trzymać na małym ogniu i mieszać cały czas, dodać olejek migdałowy.Placki przekładać ciepłą masą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa111 30.07.2011 16:13
pyszne ciasto
Ewelina47 09.07.2011 08:19
pyszności
Elżbieta17 24.06.2011 09:23
nigdy takiego nie piekłam, muszę wypróbować tan przepis:)
Grazyna0211 20.04.2011 18:05
pyszny najlepszy jest na drugi dzień
justyna54 14.04.2011 12:24
pycha
Ewelina38 13.04.2011 16:58
jadłam takie ciasto - rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat