Przepis i sposób przygotowania na: Placek budyniowo - kokosowy
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1. Na początku przygotowujemy ciasto. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajka i ponownie ucieramy. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy i wyrabiamy ciasto.
KROK 2. 2 szklanki mleka zagotowujemy, a budynie waniliowe rozprowadzamy w 1 szklance mleka, które dodajemy do ciepłego, ponownie zagotowujemy i studzimy.
KROK 3. 0,5 kostki masła roztapiamy w rondelku, dodajemy cukier, mieszamy i zdejmujemy z ognia, dodajemy 2 jajka oraz wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.
KROK 4. Ciasto rozprowadzamy na blaszce (ja wyłożyłam ją papierem do pieczenia) i wylewamy na nie ostudzony budyń, na którym rozprowadzamy mieszaninę z wiórkami kokosowymi. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C na około 50 minut.
Życzę smacznego! :)