placek biszkoptowo-makowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mąka

    3 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • masa: masło

    3 szt
  • budyń śmietankowy

    2 szt
  • mleko

    1 l
  • capucciono orzechowe

    0,5 szkl
  • ciasto makowe: masa makowa

    1 szt
  • jajka

    4 szt
  • mąka

    0,5 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • cukier

    6 łyż
  • Biszkopt

    8 szt
  • jajka

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ubijamy jajka z cukrem do dajemy przesianą mąke i proszek mieszamy gotową masę przelewamy na wysmarowane dwie formy pieczemy ok 30 min
w tym czasie gotujemy budyn wg przepsiu i studzimy.
Następnie ubijamy jajka z cukrem delikatnei mieszamy z masa i przesiana mąką i proszkiem przekładamy do formy i pieczemy ok 35 min.

masło 1 szt ucieramy mozemy dodac alkohol dodajemy 0,5 szkl cukru pudru następnie w 3 łyz wody rozpuszczamy capuccino i dodajemy do masłą ucieramy na puch.
Dwa kolejne masła ucieramy i dodajemy ostudzony budyń.
Przełozenie: biszkopt-masa cappucino-masa budyniowa-caisto makowe- masa budyniowa- masa cappucino-biszkopt wierzch możemy polać polewą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 11.03.2014 18:06
mniam mniam
JOANNA16 19.07.2013 11:11
pycha ciacho
mirosława4 17.02.2013 14:50
zjadłabym kawałeczek
reniatka 28.01.2013 16:19
pyszne
gosia561 29.07.2012 14:01
lubię takie ciacha
motylwe 22.05.2012 19:48
smaczny, lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat