Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

placek berneński

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
1 kg
masło
10 dag
boczek wędzony
15 dag
cebula biała
2 szt
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: placek berneński

ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić obrać,zetrzeć na grubej tarce na patelni stopić masło wrzucić pokrojony w kostkę boczek oraz posiekaną cebulę przesmażyć. Dodać starte ziemniak i doprawić wymieszać.Resztą masła posmarować naczynie żaroodporne włożyć masę i przykryć włożyć do piekarnika na 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 10.06.2011 07:24
smaczna kolacja
Grazyna0211 01.06.2011 17:51
takie rzeczy to ja bardzo lubię
Ania67 11.05.2011 08:14
rewelacja
justyna54 15.04.2011 20:27
musi być dobre:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak