placek berneński

placek berneński

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • masło

    10 dag
  • boczek wędzony

    15 dag
  • cebula biała

    2 szt
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić obrać,zetrzeć na grubej tarce na patelni stopić masło wrzucić pokrojony w kostkę boczek oraz posiekaną cebulę przesmażyć. Dodać starte ziemniak i doprawić wymieszać.Resztą masła posmarować naczynie żaroodporne włożyć masę i przykryć włożyć do piekarnika na 30 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa111

10.06.2011 07:24
smaczna kolacja

Grazyna0211

01.06.2011 17:51
takie rzeczy to ja bardzo lubię

Ania67

11.05.2011 08:14
rewelacja

justyna54

15.04.2011 20:27
musi być dobre:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat