placek ananasowo-rodzynkowy

placek ananasowo-rodzynkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ananas w puszce

    1 puszka
  • galretka wiśniowa

    3
  • rodzynki

    1 opakowanie
  • jajka

    4
  • cukier

    3/4 szkl.
  • mąka

    1 szkl.
  • proszek do pieczenia

    1 łyż
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biała oddzielić od żółtek. Białko ubić na sztywno . Potem dosypać cukru. Dalej miksować. Dodać żółtka. Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Piec 30 min. Na wystudzony biszkopt ukladamy odsączone ananasy. Pomiędzy układany rodzynki tak aby wypełniły całą powierzchnię biszkoptu.Galaretkę rozpuszczamy z mniejjszą ilością wody niż zaleca producent. Gdy ostygnie wylewamy na owoce i odstawiamy w chłodne miejsce aż glaretka stężeje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

09.11.2011 08:08
muszę zrobić

teresa18

10.04.2011 08:25
pyszniutkie

traktorek

08.04.2011 15:28
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat