Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizzerinki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
szynka wędzona 20 dag
ser gouda 30 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pizzerinki

Szynkę pokroić w drobną kostkę a ser zetrzeć na tarce i połączyć oba składniki. Płat ciasta francuskiego posypać oregano i wyłożyć na nie szynkę z serem. Ciasto zwinąć jak roladę i pokroić w plastry. Piec w nagrzanym piekarniku 180* ok 15 min. Dobrze smakują z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 07.03.2014 18:35
Bardzo fajne, w sam raz na jeden kęs ... taki większy :)
Ania84 16.02.2014 20:16
też robię takie pyszne przekąski :)
kaprysiek 16.02.2014 14:26
Zgadzam się z Mitkiem111, to świetny pomysł na przekąskę
mitek111 16.02.2014 13:20
świetny pomysł na przekąskę
norweska20 16.02.2014 12:53
bardzo lubię..na zimno i ciepło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak