Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Pizzerinki"

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 270 gram
suszone pomidory Smak
ostra lutenica 3 łyżka
filet z indyka 30 dag
olej rzepakowy 3 łyżka
przyprawa do gyrosa
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: "Pizzerinki"

Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Filet z indyka kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju, doprawiamy przyprawą do gyrosa, studzimy.

Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy dokładnie lutenicą. Kroimy na nieduże prostokąty lub kwadraty. Posypujemy przesmażonym indykiem oraz odsączonymi z zalewy i pokrojonymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami.

Pizzerinki posypujemy serem.

Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 08.02.2013 22:48
superowe
BernadettaP 29.01.2013 11:06
Granita, lutenica to pasta warzywna- ja używałam takiej z papryką i bakłażanem. Możesz ją zrobić sama lub skorzystać z produktów dostępnych na rynku, gdyż jest ona od jakiegoś czasu powszechnie dostępna.
Beata61 29.01.2013 08:09
super zdjęcie
Granita 29.01.2013 07:36
mam jeden problem-nie wiem, czym jest "ostra lutenica"
rosik93 29.01.2013 07:28
Zjadłbym jedną ;)
rafał4 29.01.2013 07:15
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak