Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z szynką i pieczarkami
Piec 45 min w temp. 180 st.
Z tej porcji składników wychodzą dwie pizze okrągłe o średnicy 24 cm lub jedna duża prostokątna.
mąka pszenna | 200 g |
mąka pełnoziarnista | 100 g |
sól | pół łyżeczki |
olej | 4 łyżki |
drożdże | 20 g |
przecier pomidorowy | 2 łyżki |
pieczarki | 3 szt |
szynka | 2-3 plasterki |
ser żółty | 15-20 dag |
woda | 2/3 (ciepła) |
oregano | 1 łyżeczka |
ketchup | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: