Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
900 g -
drożdże
6 g -
sól
1,5 łyżeczki -
oliwa
6 łyżek -
fasolka flażoletka
1 puszka -
cebula czerwona
1 sztuka -
ser camembert
1 sztuka -
ser żółty
100 g -
sos cygański
1 butelka -
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat
do smaku -
woda
1,5 (ciepła) -
salami
parę (plastry)
Przepis i sposób przygotowania Pizza z salami , fasolką flażoletką i serem camembertem
Do miski wsypujemy mąkę, robimy w niej dziurę wlewamy pół szklanki wody, wsypujemy pół łyżeczki soli i kruszymy drożdże. Zasypujemy trochę mąką aby wyszedł zacier, odstawiamy żeby wyrosło. Później dodajemy resztę wody, soli i oliwę. Wszystko mieszamy i wyrabiamy ciasto.
Ciasto rozkładamy na blachę, na cieście rozsmarowujemy sos cygański i posypujemy przyprawą. Na to wkładamy cebulę, salami i fasolkę. Wkładamy plasterki sera camemberta i posypujemy startym żółtym serem.
Pieczemy w 200 stopniach, około 30 minut.
Komentarze (2)