Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z salami , fasolką flażoletką i serem camembertem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 900 g
drożdże 6 g
sól 1,5 łyżeczki
oliwa 6 łyżek
fasolka flażoletka 1 puszka
cebula czerwona 1 sztuka
ser camembert 1 sztuka
ser żółty 100 g
sos cygański 1 butelka
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat do smaku
woda 1,5 (ciepła)
salami parę (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z salami , fasolką flażoletką i serem camembertem

Ciasto:
Do miski wsypujemy mąkę, robimy w niej dziurę wlewamy pół szklanki wody, wsypujemy pół łyżeczki soli i kruszymy drożdże. Zasypujemy trochę mąką aby wyszedł zacier, odstawiamy żeby wyrosło. Później dodajemy resztę wody, soli i oliwę. Wszystko mieszamy i wyrabiamy ciasto.

Ciasto rozkładamy na blachę, na cieście rozsmarowujemy sos cygański i posypujemy przyprawą. Na to wkładamy cebulę, salami i fasolkę. Wkładamy plasterki sera camemberta i posypujemy startym żółtym serem.
Pieczemy w 200 stopniach, około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 22.08.2012 07:59
mniam, same pyszne składniki :)
Konczi 13.08.2012 00:11
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak