Pizza z salami , fasolką flażoletką i serem camembertem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    900 g
  • drożdże

    6 g
  • sól

    1,5 łyżeczki
  • oliwa

    6 łyżek
  • fasolka flażoletka

    1 puszka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • ser camembert

    1 sztuka
  • ser żółty

    100 g
  • sos cygański

    1 butelka
  • przyprawa do pizzy

    do smaku
  • woda

    1,5 (ciepła)
  • salami

    parę (plastry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
Do miski wsypujemy mąkę, robimy w niej dziurę wlewamy pół szklanki wody, wsypujemy pół łyżeczki soli i kruszymy drożdże. Zasypujemy trochę mąką aby wyszedł zacier, odstawiamy żeby wyrosło. Później dodajemy resztę wody, soli i oliwę. Wszystko mieszamy i wyrabiamy ciasto.

Ciasto rozkładamy na blachę, na cieście rozsmarowujemy sos cygański i posypujemy przyprawą. Na to wkładamy cebulę, salami i fasolkę. Wkładamy plasterki sera camemberta i posypujemy startym żółtym serem.
Pieczemy w 200 stopniach, około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 22.08.2012 07:59
mniam, same pyszne składniki :)
Konczi 13.08.2012 00:11
ciekawe połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat