Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 2 szklanki
drożdże 20 gram
mleko 3,2% 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
cukier kryształ 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka

Dodatkowo

usmażone pieczarki 100 gram
szynka wieprzowa 4 plasterki
ketchup pikantny 200 gram
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
cebula biała 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z pieczarkami

Drożdże rozrobić z cukrem. Mąkę przesiać do miski, wsypać sól. Wlać ciepłe mleko, oliwę i rozdrobnione drożdże oraz wbić jajko. Wyrobić ciasto. Postawić na 15 minut w ciepłe miejsce, przykrywając ściereczką.
Ketchup i śmietanę wymieszać w misce. Dosypać przyprawy; gałkę muszkatałową, pieprz i paprykę (do smaku). Ponownie wymieszać.
Ciasto rozwałkować na blachę, wysmarowaną margaryną o wymiarach 25x36. Następnie wyłożyć sos. Układać pokrojone plasterki szynki i cebuli oraz pokrojone pieczarki. Piec ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 07.06.2014 19:28
domowa pizza mniam
Sroczka 07.06.2014 14:45
Zjadłabym kawałeczek.
Megg 07.06.2014 14:31
pyszna domowa pizza
Renata22 07.06.2014 13:51
fajna! nigdy nie dodawałam do pizzy gałki muszkatołowej, pewnie ciekawie podkręca smak!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak