Pizza z keftą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    500 gram
  • mleko

    1 mała szklanka
  • oliwa

    0,5 szkalnki
  • cukier

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżczka
  • sos pomidorowy

  • papryka

  • pieczarki

  • ser

  • kefta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieszamy mąke z mlekiem i oliwą z oliwek. Dodajemy cukier i sól. Wyrabiamy ciasto, odstawiamy je na ok. godzinę. Następnie na formę kładziemy ciasto, któremu nadajemy kształt koła. Nakładamy sos pomidorowy, paprykę i pieczarki. Wkładamy do piekarnika na 200 stopni na ok. 20 minut. Potem kładziemy keftę (mięso mielone wołowe, wymieszane z pokrojoną cebulą, doprawione do smaku solą, pieprzem i papryką.) Posypujemy serem i wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 19.09.2011 19:40
Jestem ogromną entuzjastką pizzy, a Twoja wygląda bardzo apetycznie :)
adam1f 17.09.2011 23:10
niezła
ewelinapac 16.08.2011 20:04
pycha
pioge7 13.01.2011 19:16
mniam
Agnieszka172 30.12.2010 22:33
ja też nie, ale chętnie bym spróbowała
SmakolykiJoanny 01.10.2010 07:30
kefty nigdy nie jadłam
js28 16.09.2010 11:33
wygląda pysznie :)
justyna111 11.09.2010 11:13
extra pizza
koteczek22 10.09.2010 21:48
uwielbiam pizze na pewno ta jest smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat