Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z kapustą pekińską

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos
pomidory z puszki 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
tymianek wg uznania
oregano wg uznania
Czosnek suszony Prymat w młynku wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
mąka 2 łyzki
woda pół szklanki
DO PIZZY
pomidor 1 sztuka
prawdziwki kilka sztuk
papryka czerwona pół sztuki
kiełbasa zwyczajna 1 sztuka
szynka kilka plasterków
kapusta pekińska 20 dag
ser żółty wg uznania
pieprz wg uznania
spód na pizzę 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z kapustą pekińską

Przygotować sos: do naczynia dać pomidory z puszki i ok. połowy sosu z puszki. Blenderem zmiksować pomidory. Dodać przyprawy na sos, koncentrat i czosnek. Zagotować. Pod koniec dodać mąkę wymieszaną z wodą w celu zagęszczenia sosu. Wyłożyć na spód pizzy. Na to wyłożyć pokrojone: w kostkę pomidora, paprykę, kiełbasę, szynkę, poszatkowana kapustę pekińską oraz prawdziwki pokrojone drobno i podsmażone na patelni. Wszystko porozrzucać na sosie. Przykryć startym żółtym serem. Posypać pieprzem. Piec w 180 st. przez ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 12.01.2014 14:58
supeeeeerrr!!!!!!
Marlenka.S 12.01.2014 14:05
bardzo lubię domową pizzę
nogawkuchni 12.01.2014 13:30
Pychota,wygląda obłędnie,smakowicie,ciekawy przepis na pizzę,urozmaicona pyszna pizza świetna w ramach kolacji.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak