Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
mąka pszenna
40 dag -
mąka orkiszowa
3 łyżki -
drożdże
1 torebka -
woda letnia
1 szklanka -
jajko
1 sztuka -
cukier
1 łyżeczka -
sól
1 płaska łyżeczka -
Farsz:
-
grzyby leśne
80 dag -
cebula biała
1 sztuka -
masło
2 łyżki -
lutenica
-
zioła dalmatyńskie
do smaku -
oliwa
4 łyżki -
ser gouda
25 dag
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Dzięki obgotowaniu grzyby nie będą ślimate. Małe placki ciasta smarujemy cienko każdy lutenicą kładziemy po porcji farszu i posypujemy grubo startym serem zółtym.Wkładamy do pieca i pieczemy 25 minut w temp 180*Aż brzegi się zrumienią.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się