Pizza z cukinią, kurkami i serem lazur na polencie z nagietkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszka kukurydziana

    150 gram
  • bulion warzywny

    300 ml
  • masło

    1 łyżka
  • parmezan starty

    5 dkg
  • pomidorki koktajlowe żółte

    7 sztuk
  • cukinia żółta

    0,5 sztuk
  • kurki

    10 dkg
  • cebula czerwona

    1 sztuk
  • sól

    1 szczypta
  • ser lazur

    10 dkg
  • lutenica

    5 łyżek
  • cukinia

    0,5 sztuk
  • bazylia

    1 garść
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    1 szczypta
  • pomidorki koktajlowe

    7 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pizza z cukinią, kurkami i serem lazur na polencie z nagietkiem foto
Bulion zagotowujemy wsypujemy do niego po 1 łyżce kaszki kukurydzianej, cały czas mieszając. Na końcu dodajemy, masło, parmezan i bazylię pokrojoną
Krok 2 - Pizza z cukinią, kurkami i serem lazur na polencie z nagietkiem foto
Polentę wylewamy na blaszkę. Kurki myjemy i smażymy razem z cebulką pokrojoną na patelni solimy i pieprzymy. Lutenicą smarujemy polentę. Cukinie kroimy na cienkie plastry i układamy na lutenicę, na to kurki z cebulką, i pomidorki koktajlowe pokrojone. Posypujemy serem lazur i zapiekamy około 20 minut. Posypujemy bazylią Świerża i nagietkiem
Krok 3 - Pizza z cukinią, kurkami i serem lazur na polencie z nagietkiem foto
pizza gotowa do jedzenia smacznego :-)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
as28 27.09.2014 20:18
mniam mniam
Ada-Gaba 16.09.2014 21:47
pizza jak marzenie :)
Katarzyna59 16.07.2013 07:25
kolorowa i smaczna
Kate131 27.03.2013 07:57
wow, bajeczne!
IwonaKa 02.02.2013 12:15
ale pyszności
AURELKA 20.01.2013 15:30
kolorowa
Alex_M 20.01.2013 00:51
jaka kolorowa!! bajeczna!
cooleczka 18.01.2013 09:22
na bogato :)
tomek18 12.12.2012 17:29
ale mi smaki przyszły na taką pizze:) chyba sie wezmę za jakąkolwiek bo taka to napewno mi nie wyjdzie
Bernadeta 27.10.2012 11:44
dla mnie to nowość!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat