Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z boczniakami i fasolką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 2 szklanki
woda letnia 200 ml
drożdże świeże 2 dag
cukier 0,5 łyżeczki
sól 0,5 łyżeczki
olej 2 łyżki
cebula podsmażona 2 łyżki

Pozostałe produkty

boczniaki 15 dag
masło 1 łyżka
cebula 0,5 szt
ketchup 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
ser żółty starty 10 dag
szynka gotowana 10-15 dag
fasolka szparagowa 1 garść
pomidorki koktajlowe kilka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z boczniakami i fasolką

Kroki postępowania

1
Do miski wlać ciepłą wodę, dodać cukier, pokruszone drożdże, wsypać mąkę i wymieszać.

Przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce na około 15-20 minut.
Krok 1 - Pizza z boczniakami i fasolką  foto
2
Do wyrośniętego rozczynu dodać sól, olej i smażoną cebulkę, wyrabiać około 5-7 minut.
Krok 2 - Pizza z boczniakami i fasolką  foto
3
Następnie ciasto wyjąć z miski, uformować pizzę, ułożyć w formie lub na blaszce.

Przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na 15-20 minut.
Krok 3 - Pizza z boczniakami i fasolką  foto
4
Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć posiekaną cebulę i boczniaki. Przyprawić solą i pieprzem.
Krok 4 - Pizza z boczniakami i fasolką  foto
5
Ciasto posmarować ketchupem, posypać ziołami i odrobiną żółtego sera. Wyłożyć boczniaki z cebulą.
Krok 5 - Pizza z boczniakami i fasolką  foto
6
Następnie ułożyć pokrojoną szynkę, fasolkę i pomidorki. Posypać resztą startego sera i włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec około 12-15 minut.
Krok 6 - Pizza z boczniakami i fasolką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 27.06.2017 10:00
apetyczna pizza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak