Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
2 szklanki -
woda letnia
200 ml -
drożdże świeże
2 dag -
cukier
0,5 łyżeczki -
sól
0,5 łyżeczki -
olej
2 łyżki -
cebula podsmażona
2 łyżki
Pozostałe produkty
-
boczniaki
15 dag -
masło
1 łyżka -
cebula
0,5 szt -
ketchup
2 łyżki -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżeczka -
ser żółty starty
10 dag -
szynka gotowana
10-15 dag -
fasolka szparagowa
1 garść -
pomidorki koktajlowe
kilka -
sól do smaku
-
pieprz
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Pizza z boczniakami i fasolką
Kroki postępowania

Przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce na około 15-20 minut.


Przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na 15-20 minut.



Komentarze (1)