Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pizza z boczniakami i fasolką

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna
2 szklanki
woda letnia
200 ml
drożdże świeże
2 dag
cukier
0,5 łyżeczki
sól
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
olej
2 łyżki
cebula podsmażona
2 łyżki

Pozostałe produkty

boczniaki
15 dag
masło
1 łyżka
cebula
0,5 szt
ketchup
2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżeczka
ser żółty starty
10 dag
szynka gotowana
10-15 dag
fasolka szparagowa
1 garść
pomidorki koktajlowe
kilka
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z boczniakami i fasolką

Kroki postępowania

1
Do miski wlać ciepłą wodę, dodać cukier, pokruszone drożdże, wsypać mąkę i wymieszać.

Przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce na około 15-20 minut.
Krok 1 - Pizza z boczniakami i fasolką  foto
2
Do wyrośniętego rozczynu dodać sól, olej i smażoną cebulkę, wyrabiać około 5-7 minut.
Krok 2 - Pizza z boczniakami i fasolką  foto
3
Następnie ciasto wyjąć z miski, uformować pizzę, ułożyć w formie lub na blaszce.

Przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na 15-20 minut.
Krok 3 - Pizza z boczniakami i fasolką  foto
4
Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć posiekaną cebulę i boczniaki. Przyprawić solą i pieprzem.
Krok 4 - Pizza z boczniakami i fasolką  foto
5
Ciasto posmarować ketchupem, posypać ziołami i odrobiną żółtego sera. Wyłożyć boczniaki z cebulą.
Krok 5 - Pizza z boczniakami i fasolką  foto
6
Następnie ułożyć pokrojoną szynkę, fasolkę i pomidorki. Posypać resztą startego sera i włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec około 12-15 minut.
Krok 6 - Pizza z boczniakami i fasolką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 27.06.2017 10:00
apetyczna pizza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak