Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza warzywna na bogato

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód: 2 szt
papryka 1 szt
kolba kukurydzy 1 szt
ser 10 plastrów
brokuł 1 szt
kiełki 1 garść
sos pomidorowy
mięso mielone 500 gram
sól, pieprz
imbir starty 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza warzywna na bogato

Spody do pizzy posmarowałam sosem pomidorowym. W tym czasie ugotowała do miękkości brokuł w lekko osolonej wodzie. Na patelni podrumieniłam mięso mielone z dodatkiem pieprzu oraz imbiru (jeśli nie lubicie ostrej kuchni z jednej z tych rzeczy można zrezygnować). Ugotowałam również kolbę kukurydzy, którą po wystudzeniu obrałam. Brokuł tnę w drzewka. Paprykę umyłam i pokroiłam w plastry. Na spodzie ułożyłam równomiernie mięso, paprykę, kukurydzę, brokuł i posypuję kiełkami. na całość położyłam plastry sera i zapiekałam 15 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 02.01.2014 18:16
przepyszna
kasienka23 02.01.2014 17:41
smaczna pizza, lubię takie warzywne!
Marta17 02.01.2014 17:31
ciekawa pizza
patryska76 02.01.2014 16:13
Bardzo bogata ta pizza ;) I z pewnością pyszna ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak