Przepis i sposób przygotowania na: Pizza Pitera
Kroki postępowania
50 dag. mąka pszenna,
4 dag. drożdże,
1 łyżeczka cukier,
1/4 litra woda,
2 łyżki olej,
1 łyżeczka Sól
Drożdże pokruszyłem.Dodałem cukier.
Dodałem wodę i mąkę.
Dodałem sól i olej.Wyrobiłem ciasto aż osiągnęło jednolitą konsystencję.Zagniecione ciasto zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrosnięcia.
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/274333/sos-do-ciasta-na-pizze.html
2 łyzeczki bazylia,
2 łyżki ketchup,
2 łyżki koncentrat pomidorowy,,
1/2 łyzeczki czosnek Prymat,
1 łyzeczka oregano
koncentrat połączyłem z ketchupem.
Dodałem podane ilości oregano, bazyli i czosnku.
wymieszałem.
Włożyłem do rozgrzanego piekarnika do temp 190-200 stopni.