Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
brokuły
500 g -
kukurydza w puszce
1 szt -
parówki
4 szt -
cebula
2 szt -
pieczarki
200 g -
szpinak świeży
-
sos pomidorowy lub koncentrat
-
sól
-
szynka konserwowa
100 g -
oliwa
3 łyżki -
cukier
1 łyżka -
drożdże
5 dkg -
mąka
2,75-3,25 szk -
sól
1 łyżka -
piwo
ciepłe szk -
ser gouda
200 g -
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Pizza misz-masz z brokułami, pieczarkami, kukurydzą...
Kroki postępowania
W misce zmiksować piwo, 3 łyżki oliwy, cukier, sól i drożdże.
Powoli dodawać mąki i wyrabiać tak dopóki ciasto nie stanie się gładkie i sprężyste. Wysmarować ciasto oliwą. Zostawić w misce aż do wyrośnięcia przykryte ściereczką.
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić przenieść do miseczki. Pieczarki umyć, odłożyć 4 a reszę pokroić, usmażyć z pieprzem i solą - dodać do cebulki.
Komentarze (10)