Przepis i sposób przygotowania na: Pizza Joanny
oregano
czosnek
zioła prowansalskie
keczup
pieczarki 4 sztuki
berlinki 3 sztuki
papryka marynowana 1-2 płaty ze słoiczka
ser żółty 100 gram
2 szklanki mąki
10 gram drożdży
niecała szklanka letniego mleka
szczypta soli
Pizza Joanny - PRZYGOTOWANIE:
Najpierw zajęłam się ciastem drożdżowym . Mąkę wsypałam do miski dodałam szczyptę soli mleko cukier i rozczyn z drożdży rozpuszczonych wymieszałam , Zostawiłam pod ściereczką na 30 minut . Potem rozwałkowałam polałam keczupem posypałam ziłami prowansalskim , oregano posypałam czosnkiem w ziołach . Parówki pokroiłam w plasterki położyłam na keczup i zioła pieczarki pokroiłam w plastry paprykę w kawałeczki cienkie i położyłam na wierzch .Piekłam 20 minut w 180 stopniach przed końcem pieczenia położyłam ser trzymałam do rozpuszczenia podawałam z keczupem.