Pizza farmerska

Pizza farmerska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto na pizzę

  • ser żółty

    20 dag
  • pieczarki

  • cebula

  • boczek wędzony

    15 dag
  • salami

    kilka plasterków
  • oliwki czarne

    kilka sztuk
  • oregano

  • oliwa

  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto na pizzę przygotowujemy wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/36623/pizza-domowa.html lub własnego, sprawdzonego, niezawodnego :) Na wierzchu ciasta rozkładamy plasterki sera żółtego, a na nim układamy podduszone na oliwie pieczarki, boczek i cebulkę. Całość przykrywamy plasterkami sera żółtego, oliwkami pokrojonymi w plasterki i salami. Piec w temp. 200 stopni przez około 1 godzinę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka_B 11.06.2011 00:20
Mój mężuś byłby zachwycony! Jest wielbicielem pizzy:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat