Pizza borówkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • borówki

  • mąka

    szklanka
  • cukier puder

    40g
  • żółtko jajek

    2
  • masło

    ok.80g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier puder, szczyptę soli i mąkę przesiać. Dodać żółtka i masło. Zagnieść ciasto i schować do lodówki na pół godziny. Po tym czasie rozwałkować i wylepić formę razem z brzegami (na minimum cm). Umyte i osuszone owoce rozsypać na cieście i posypać cukrem cynamonowym. Zapiec około 30min w 180stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat