Pizza bogata w dodatki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

CIASTO

  • mąka

    40 dag
  • żółtko jajek

    3 sztuki
  • jajko

    1 jajko
  • sól

    1 szczypta
  • margaryna

    pół kostki
  • drożdże

    5 dag
  • mleko

    1 szklanka

DODATKI

  • sos

    1 słoiczek
  • mielonka

    6 grubych plastrów
  • szynka

    6 plasterków
  • kiełbasa

    pół pęta
  • usmażone pieczarki

    20 dag
  • pomidor

    1 sztuka
  • ogórki kiszone

    4 sztuki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    wg uznania
  • Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat

    wg uznania
  • ser żółty

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pizza bogata w dodatki  foto
CIASTO: mleko delikatnie podgrzać, dodać pokruszone drożdże. Do dużej miski wsypać mąkę, posolić, wymieszać, zrobić rowek. Wlać rozrobione drożdże z mlekiem, następnie żółtka i jajko. Wyrobić ciasto, pod koniec dodać letnią, roztopioną margarynę. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie wyłożyć na wysmarowaną brytfannę.
Krok 2 - Pizza bogata w dodatki  foto
DODATKI: Na rozrobione ciasto w całości nałożyć sos boloński ze słoika.
Krok 3 - Pizza bogata w dodatki  foto
W miarę możliwości dodatki pokroić w kostkę (mielonkę, szynkę, kiełbasę swojską, pomidora, ogórki kiszone). Wyłożyć na ciasto.
Krok 4 - Pizza bogata w dodatki  foto
Wszystko rozrzucać po pizzy. Dodać także usmażone pieczarki. Na koniec przyprawić wedle uznania przyprawą do pizzy i kucharkiem. Całość posypać startym żółtym serem.
Krok 5 - Pizza bogata w dodatki  foto
Piec ok. 40 minut w 180 st. Podawać z keczupem.
gosia47-47
SOS: użyłam sosu bolońskiego w słoiczku: 350g. Nie było go do wyboru w składnikach, także użyłam nazwy SOS

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 13.05.2014 18:30
rewelacyjna pizza
norweska20 13.05.2014 18:11
idealna na każdą okazje
w mojej kuchni 13.05.2014 17:51
i można zajadać ze smakiem..
Smaczna_B 13.05.2014 17:45
ale narobiłam sobie smaka , pysznie wygląda , a ja jestem miłośniczką pizzy pod każdą postacią :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat