Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwny piernik

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jaja 4 szt.
cukier 1 szklanka
miód 1 szklanka
piwo 1 szklanka
margaryna 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piwny piernik

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Margarynę, żółtka i cukier dokładnie utrzeć dodać miód i piwo.
Krok 1 - Piwny piernik foto
2
Dodawać stopniowo mąkę z sodą i na koniec dobrze ubitą pianę z białek. Piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut.
Krok 2 - Piwny piernik foto
3
Wspaniałe ciasta na święta Bożego Narodzenia
Krok 3 - Piwny piernik foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 07.12.2013 19:46
piwem jeszcze nie robiłam
as28 06.12.2013 14:30
bardzo lubię piernik
Olga_SK 06.12.2013 13:33
Podkradam przepis :D
krystyna330 06.12.2013 10:02
bardzo fajne
Monia 06.12.2013 09:34
Ale pyszności od rana :)
Magula 06.12.2013 07:22
ciekawy przepis
bhb8 05.12.2013 23:50
Z chęcią bym spróbowała :)
gosia47-47 05.12.2013 23:32
oj u mnie syn by nie jadł, nienawidzi piwa, ale pierniki bardzo
edludwicki 05.12.2013 21:45
fajne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak