Piwna przekąska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • szynka parmeńska

    100 gram
  • serek śmietankowy

    150 gram
  • jajko

    1 szt
  • słonecznik łuskany

    kilka ziaren
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwinąć, na połowie rozsmarować serek, następnie ułożyć plastry szynki. Przykryć drugą połową ciasta, podzielić na sześć prostokątnych pasków, docinąć boki, posmarować roztrzepanym jajkiem. Skręcić formując świderki. Posypać ziarnami słonecznika.
Piec 15-20 minut w temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 01.02.2013 13:31
bardzo smaczne
monisia1977 31.01.2013 06:49
dobre
Ola1984 30.01.2013 20:04
szybko i smacznie :)
Katarzyna54 30.01.2013 20:00
mniam
ewka1978 30.01.2013 19:45
fajna przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat