Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIWNA MARYNATA DO KARKÓWKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piwo 3 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 2
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżka
kminek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: PIWNA MARYNATA DO KARKÓWKI

Wymieszać razem piwo z kminkiem , solą oraz pieprzem . Mięso opłukać , pokroić w plastry , włożyć do marynaty , tak aby było całkiem zakryte . Marynujemy około 12 godzin , a najlepiej całą noc w lodówce . Tak przygotowane mięso możemy grillować .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak