Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pita

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 600 gram
drożdże 40 gram
sól 1,5 łyżeczka
cukier pół łyżeczki
olej 2 łyżki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pita

Kroki postępowania

1
Drożdże rozpuścić w 1/2 szkl wody i cukrem . Odstawić na 15 minut a po tym czasie dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Odstawić pod przykryciem na półtorej godziny.
Krok 1 - Pita foto
2
Ciasto podzielić na części i uformować bułeczki. Przykryć i zostawić na 40minut.
Krok 2 - Pita foto
3
Po 40 minutach bułeczki rozwałkować
Krok 3 - Pita foto
4
Przełożyć na gorącą blachę i piec 15 - 20 minut w temp 180 stopni
Krok 4 - Pita foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 07.03.2013 09:24
ciekawy przepis
Milena87 04.03.2013 19:55
świetne bułeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak