Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piszkopt z pianką owocową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

mąka tortowa 1,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
jajko 4 całe
olej 6 łyżke
ocet 1/2 łyżki
proszek do pieczenia 3 łyżki

Pianka owocowa

mleko 200 miliitrów
bita śmietana 1 opakowanie
galaretka wiśniowa 1 opakowanie

ozdoba

czekolada mleczna 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Piszkopt z pianką owocową

Kroki postępowania

1
Do wysokiego naczynia dodać mąkę , cukier, jajka , ocet , olej i proszek do pieczenia...
Następnie wszystko ze sobą wymieszać przez ok 2 min.
Krok 1 - Piszkopt z pianką owocową  foto
2
Po wymieszania wysmarować masłem i posypać mąką formę w , której ciasto bęndzięmy piekli.
Następnie nagrzać piekarnik na 180 stopni .
Do formy wlewamy wymiksowaną masę i wstawić do piekarnika na około godzinę.
Po upieczeniu ciasto wyjąc i zaczekać jak przestygnie.
Ciasto przekroić na pół.
Krok 2 - Piszkopt z pianką owocową  foto
3
Pianka owocowa.
Do garnka wlać 500 ml wody na galaretkę .
Gdy woda się zagotuje to wsypać galaretkę i wymieszać .
Następnie wystawić za okno i czekać jak wystygnie ...
Gdy galaretka nam sygnie to do miski wlewamy mleko i wsypujemy bitą śmietanę .
Gdy śmietanę już ubijemy wlać do śmietany galaretke i wymiksować przez ok 2 min .
Następnie wstawić do lodówki na 1 godzinę
Gdy pianka na się już zrobi smarujemy ni
Krok 3 - Piszkopt z pianką owocową  foto
4
Gdy nasza pianka już stężeje smarujemy nią biszkopt i ozdabiamy potartą czekoladą.
Jak ciasto już bendzie gotowe to neży się nim delektować. :)
Krok 4 - Piszkopt z pianką owocową  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak