Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piramidki z podgrzybkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Smaczne połączenie grzybów z makaronem.

Składniki:

makaron ryżowy 0.5 opakowania
podgrzybki 30 dag
olej 1 łyżka
masło 82% 1 łyżka
parmezan starty 2 łyżki
ser podpuszczkowy z dodatkami 7 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Piramidki z podgrzybkami

Podgrzybki przebieramy, myjemy i kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olek, dodajemy grzyby i smażymy na rumiano. Posypujemy solą i pieprzem, a gdy woda odparuje, dodajemy masło i smażymy 15 minut.

Makaron ryżowy gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i mieszamy z parmezanem.

Obrączki cukiernicze napełniamy do połowy ryżem, na ryż układamy grzyby, a wierzch posypujemy startym serem podpuszczkowym z bazylią i od razu podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak