pingwiny oliwkowo-serowe

pingwiny oliwkowo-serowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwki czarne

  • serek kanapkowy biały

  • marchew

  • ser żółty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Część oliwek przekrawamy wzdłuż po ukosie , serkiem wypełniamy pingwinie brzuszki. W całych oliwkach kawałkiem marchewki wypełniamy otworek po pestce będzie to główka pingwina, również z marchwi wykrawamy pingwinie płetwy. Na wykałaczkę nabijamy kolejno głowę, brzuszek i płetwy i gotowego wbijamy w plaster zrolowanego sera.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 14.02.2015 18:19
fajne przekąski
gosia561 14.02.2015 17:59
dobre na party
cukiereczek 14.02.2015 17:35
zabawna przekąska
gosia1988 14.02.2015 17:10
pomysłowe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat