Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pilaw szafranowy w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masła 50 gram
cebula czerwona 1 sztuka
mielonej kolendry 1 łyżeczka
cynamonu 0.5 łyżeczki
gotowej fasoli Jaś-z puszki 450 gram
sól
pieprz
jogurt 150 bez cukru
ryż basmati 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pilaw szafranowy w sosie

Surowy ryż wsypałam do garnka.Zalałam obficie zimną wodą-odstawiłam. Do rozpuszczonego w rondelku masła dodałam posiekaną cebulę.Mieszałam aż zmiękła.Dosypałam kolendrę.Wymieszałam i zmniejszyłam gaz. Ryż odcedziłam z wody i wrzuciłam do cebuli.Zalałam 375 ml wrzątku.Ponownie dodałam resztę przypraw.Doprowadziłam do wrzenia .Gotowałam pod przykryciem 15minut. Taki ryż przekładałam do miseczek.Dodawałam fasolę z puszki ( po odsączeniu wody) oraz jogurt.Mieszałam.Pyszne danie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 08.03.2013 14:02
ooo coś niwego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak